WAARAAN VOLDOET EEN GOEDE TANTRAMASSEUR? 

Veel vrouwen zijn lang op zoek naar een goede tantra masseur. Waar vind je die en hoe weet je of hij een goede en betrouwbare masseur is? Hoe weet je dat hij geen gebruik maakt van de situatie om aan zijn eigen trekken te komen? Het voelt toch als een sprong in het diepe... De volgende tips kunnen je helpen bij jouw zoektocht:

Fijne uitstraling
De masseur moet een fijne uitstraling hebben. Hij moet een opgeruimde indruk maken en enthousiast overkomen. Dit voelt niet alleen heel prettig, zowel letterlijk als figuurlijk, dit komt de sessie ook ten goede. Ook zijn lichaam moet fris en schoon zijn. Dit geldt ook voor de ruimte waarin hij werkt.   

Bewustwording
Hoe verder hij is in zijn eigen proces van bewustwording, des te krachtiger is het effect (staat van licht en liefde bereiken). De masseur moet daarom ook spirituele kennis van zaken hebben. Tantra is en blijft toch een spirituele benadering van seksualiteit.

Bevredigend seksleven
Het is fijn als de masseur zelf een bevredigend seksleven heeft. Dan is de kans kleiner dat hij tijdens de sessie zelf te opgewonden raakt en aan de bevrediging van zijn eigen behoeftes gaat werken. Een goede tantra masseur staat geheel en al in dienst van het genot en het plezier van de klant.

Collega's
Het kan een voordeel zijn als de tantra masseur samenwerkt met andere tantrika's. Als hij zijn praktijk deelt met collega's. De controle op zijn doen en laten is dan veel groter. 

Ervaring met masseren
Het kan ook een voordeel zijn als hij een ervaren masseur is. Dus niet alleen tantra doet, maar ook 'gewoon' masseert. Een goede tantra masseur masseert een arm en been met net zoveel overgave en liefde als de Yoni en de borsten. En raakt hij tijdens een sessie te snel de erogene zones aan (binnen het half uur), dan is dat geen goed teken.

Open en eerlijk
En de masseur moet open zijn over zichzelf. Hoe moet de vragen van de klant, ook privévragen, gewoon willen beantwoorden. Tantra is een weg van eerlijkheid en openheid. Wie dit niet kan of wil in de dagelijkse praktijk, is naar mijn idee niet geschikt voor dit vak. De klant geeft zich letterlijk en figuurlijk bloot aan hem, het is een enorme uitdaging op het vlak van overgave en vertrouwen. Als beide partijen open en eerlijk zijn, vooraf en tijdens de sessie, dan is het effect van de sessie (staat van licht en liefde) veel groter.

Laat je goed informeren
Wat betekenen deze tips concreet? Ben je op zoek naar een goede tantra masseur en heb je vragen, stel die dan gerust. Of via de mail, of in een telefoongesprek, of tijdens het kennismakingsgesprek. Alleen als je bevredigende antwoorden krijgt en het helemaal goed voelt, zou ik een afspraak maken!

Hartengroet, David