Workshop

Leren Tantra Masseren

Samen met mijn partner Claire bied ik een laagdrempelige workshop "Leren Tantra Masseren" voor stellen en gelegenheidsstellen van elke samenstelling aan. Een 3 uur durende privé workshop, waarin we jullie laten kennismaken met het fenomeen Tantra Massage. Eerst wat theorie daarna praktische oefening. Genoeg voeding om het pad zelf verder te ontdekken.

Wij werken niet vanuit een boekje of vooropgesteld plan, maar spitsen ons toe op jullie situatie. We laten alle ruimte voor jullie als nieuwsgierig mens. Zo is er alle ruimte voor tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn onder andere:

 • Wat is Tantra en wat is de Tantrische beleving van liefdevolle intimiteit en seksualiteit? Waarin verschilt het van "gewone" seks en porno?
 • Wat zijn jouw persoonlijke seksuele behoeften en wat zijn jullie gezamenlijke seksuele behoeften? Hoe vinden jullie elkaar op die soms verschillende belevingsgebieden?
 • Wat is een Tantra Massage en hoe verloopt deze?
 • Wat maakt een Tantra Massage zo intiem en verbindend?
 • Goed voor jezelf zorgen door juist lichaamsgebruik tijdens de massage. Welke houdingen neem je aan bij het geven van een Tantra Massage op de mat?
 • Hoe communiceer je helder en liefdevol jouw werkelijke behoeften en jouw grenzen naar je partner toe? In dit geval specifiek op het gebied van liefdevolle intimiteit en seksualiteit.

Met dat laatste gespreksonderwerp ga je vervolgens ook direct aan de slag met je (gelegenheids)partner. Uiteraard kan dit niet zonder eerst op elkaar af te stemmen, je met de ander te verbinden en je hart te openen. Het praktijkdeel van de workshop ziet er als volgt uit: en zal je in zijn geheel oefenen met je partner:

 • Hart-openende meditatie en het begin van contact maken met je partner op een dieper niveau. Voorbij het uiterlijke, voorbij het beeld van je partner zoals je hem of haar denkt te kennen. Je werkelijk open stellen en leren kijken naar het hele wezen van je partner is het allereerste begin.
 • Hoe blijf je aanwezig met een open hart? Ook als je met pijn of teleurstelling geconfronteerd wordt? Dit is een belangrijke kwaliteit om te oefenen voordat jullie jullie behoeften naar elkaar toe gaan uitspreken.
 • Het helder en liefdevol uitspreken van de intentie die beide partners hebben voor deze workshop en voor jullie relatie in het algemeen.
 • Het helder en liefdevol communiceren van jouw werkelijke behoeften en jouw grenzen, op het gebied van liefdevolle intimiteit en seksualiteit.
 • Liefdevolle, aandachtige aanraking. Hoe leg ik mijn hart in mijn handen en raak ik de ander met liefde aan? De ene partner is in de gevende rol en de andere partner in de ontvangende rol.
  De gever leert voor 100% af te stemmen op de behoeften en signalen van de ander, deze te eren en te volgen en zo een "safe space" te creëren voor de ander.
  De ontvanger kan hierdoor diep zakken in de ontspanning en leren zich over te geven aan de aanrakingen van de ander. Ook leert de ontvanger liefdevol en respectvol te blijven communiceren naar de gever van de massage. Zowel om aan te geven of deze op de juiste weg zit of dat deze nog wat subtiele aanwijzing en aanmoediging behoeft.
 • Dit laten we overvloeien in een intuïtieve Tantra Massage sessie, waar bij de partners om beurten het gehele lichaam van de partner liefdevol en intiem masseren.

Tijdstip workshop: in overleg
Locatie: Leiden
Inclusief koffie, thee en hapjes

Prijs workshop: 350 euro (incl. btw)

Willen jullie je van tevoren alvast oriënteren c.q. verdiepen, lees dan Davids Handboek voor de Perfecte Minnaar (op deze site te koop als e-book of als paperback). Hierin beschrijft hij zijn belevenissen als tantra masseur. Om van te smullen maar ook om van te leren.