Tips voor je zoektocht naar een geschikte tantramasseur

02-07-2020

Heb je geen vaste (tantra)partner, dan kan je gebruikmaken van de diensten van een tantramasseur. Om de kans op een fijne, spannende en opbouwende ervaring te vergroten, staan hieronder een aantal tips voor je zoektocht naar een geschikte masseur:

Grenzen stellen
Ga goed bij jezelf na wat je wel en niet wilt, wat wel en niet goed voor je voelt. Communiceer dit duidelijk naar de masseur toe, zowel voor als tijdens de sessie. Een goede masseur zal dit altijd respecteren en naar handelen.  

Fijne uitstraling
De masseur moet een fijne uitstraling hebben. Hij maakt een opgeruimde indruk en komt enthousiast over. Dit voelt letterlijk en figuurlijk prettig aan tijdens een sessie. De uitstraling werkt namelijk door in de aanraking.

Fris
Zijn lichaam moet fris en schoon zijn. Dit geldt ook voor de ruimte waarin hij werkt. De staat waarin het uiterlijk (lichaam en werkruimte) zich bevindt, is namelijk een weerspiegeling van zijn innerlijk. Wie innerlijk alles op orde heeft (in balans zijn), heeft dat uiterlijk ook. 

Spiritualiteit
Tantra is een spirituele benadering van intimiteit en seksualiteit. De masseur heeft zich hierin bekwaamd en kan er dus desgewenst over meepraten.

Seksleven
Het is een pré als de masseur zelf een bevredigend seksleven heeft. De kans is kleiner dat hij tijdens een sessie zelf te opgewonden raakt en aan de bevrediging van zijn eigen behoeftes gaat werken.

Collega's
Het is een voordeel als de masseur samenwerkt met andere beoefenaars en een ruimte met hen deelt. De controle op zijn doen en laten is groter en de kans op een uitglijder dus kleiner.

Ervaring
Een goede tantramasseur kan goed masseren. De aanraking is professioneel en zelfverzekerd. Dit duidt niet alleen op talent maar ook op ervaring. Wie de rug niet lekker kan masseren, kan de andere delen van het lichaam ook niet lekker masseren.

Opgewonden
Hoe weet je of de masseur niet te opgewonden raakt? Een been of arm masseert hij met net zoveel overgave en liefde als een bil of borst. Gaat hij te snel richting de erogene zones (binnen een half uur), dan is dat geen goed teken.

Open en eerlijk
De masseur is open en eerlijk over zichzelf. Hij is bereid de vragen van de klant, ook privévragen, gewoon beantwoorden. Tantra is een weg van eerlijkheid en openheid, van jezelf letterlijk en figuurlijk blootgeven. Wie dit niet kan of wil, is naar mijn idee niet geschikt voor dit vak.

Wat betekenen deze tips concreet?
Ben je op zoek naar een goede masseur en heb je vragen, stel die dan gerust. Of via de mail, of in een telefoongesprek, of tijdens het kennismakingsgesprek. Alleen als je bevredigende antwoorden krijgt en het voor jou helemaal goed voelt, zou ik plaatsnemen op de mat of tafel.

David Goedhart
www.touchoflove.nl